Slow koffie zetten

Slow coffee is de afgelopen jaren een nieuwe trend geworden.

De term slow koffie omvat alle manieren van koffie zetten waarbij je de tijd en moeite neemt om de koffie in contact te brengen met het water.

Zetmethodes voor slow koffie zijn soms al meer dan honderd jaar oud en zijn erop gericht om zoveel mogelijk van de smaak van de koffieboon te behouden.

Een espresso wordt bijvoorbeeld in ongeveer 21 tot 25 seconden gezet, maar een kop slow coffee maken neemt zo’n 3 tot 5 minuten in beslag. Net als bij een ouderwets snelfilter wordt er bij slow coffee heet water op de versgemalen koffie in het filter geschonken.

Voorbeelden van slow coffee zetmethodes zijn: Chemex, Cona, Cafetiere en Aeropress®.

Chemex

Elke genoemde zetmethode heeft zijn eigen speciale manier voor het bereiden van filterkoffie, naast het ouderwetse koffiezetapparaat.

Zo wordt met de Cona al sinds het midden van de 19e eeuw koffie gezet volgens de vacüummethode en het patent voor de Chemex werd al op 13 april 1931 ingediend. De Aeropress® is bij deze voorbeelden de nieuwste zetmethode, een simpel apparaat waarmee je op elke plek een zuivere en zachte filterkoffie kan maken.

Bijbehorende producten:
mosa flavorwhip

Slagroomspuit Mosa Flavorwhip 0,5L met kunststof kop

€ 24,95
Bestellen
Porlex sesamzaad kruidenmolen instelbare maalgraad

PKeramische instelbare maalschijven

€ 14,99
Bestellen