Voorbereidingen Koffie proeven

Voordat we daadwerkelijk kunnen gaan proeven hebben we wat simpele attributen nodig. Gewone dingen die bij iedereen in huis wel te vinden zijn namelijk:

Identieke kopjes of glazen
Voor alle koffie die geproefd moet worden. Bijvoorbeeld voor 3 soorten koffie proeven, 3 kopjes of glazen klaarzetten.

Koffiemonsters
Medium gemalen koffiemonsters en een koffieschepje.

Een extra leeg kopje
Om het koffiedik/droesem in op te vangen.

Een lepel 
Het liefst van zilver maar een normale lepel overleeft het ook wel, met de afmeting van een soeplepel of ondieper.

Een glas water 
Om tussendoor de lepel schoon te kunnen spoelen.

Een glas water 
Om je mond te kunnen spoelen tussen het proeven door, om zo een frisse smaak te kunnen houden.

Een spuugbakje 
Wij gaan immers koffie proeven niet "koffieleuten" al hoewel niemand je zal verbieden om door te slikken. Dit is niet aan te raden wanneer je bijvoorbeeld 15 verschillende soorten aan het proeven bent.

Voldoende heet water 
Ca. 95 graden, niet kokend maar tegen de kook aan.

Let op:
Neem een medium maling. Reinig de koffiemolen tussen het malen van de verschillende koffiesoorten.

Belangrijk: 
Proef tenminste twee soorten koffie, dit om ook daadwerkelijk smaakverschillen waar te nemen. 
Wanneer je koffie echt wil vergelijken moet de branding voor alle monsters zo veel mogelijk gelijk zijn.
Hoe lichter de branding, hoe beter het unieke aroma van de koffie naar voren komt.

Bijbehorende producten:
Espresso kop en schotel

Cafe Cult Espresso Kop & Schotel

€ 2,99
Bestellen
Druppel fles

Druppel fles voor chocolade 110ml

€ 2,25
Bestellen