11 handige tips voor gebruik van koffiefilter

 Wellicht heb je net filterkoffie gezet met een bruine papierachtige koffiefilter.

Wist je dat je met zo'n koffiefilter nog meer handige dingen kunt doen, anders dan koffiezetten. Wij hebben er 11 voor je op een rijtje gezet. 
Handige tips voor het gebruik van koffiefilters

1. De auto van binnen schoonmaken. 
Waarom zou je geld uitgeven aan specifieke poetsdoekjes voor het dashboard als een koffiefilter een veel goedkopere en misschien zelfs betere oplossing is. Koffiefilters zijn pluisvrij en werken dus even goed als microvezeldoeken. Doe een beetje olijfolie op een koffiefilter en je kan perfect de binnenkant van de auto schoonmaken.

2. Stukjes kurk in fles wijn. 
Is bij het openen van een fles wijn kurk in de fles gekomen?Geen probleem, giet de wijn door een koffiefilter in je glas en de kurk blijft achter in de filter.

3. Vet absorberen. 
Koffiefilters absorberen erg goed en laten geen pluisjes achter. Wie een stukje vlees of vis in iets te veel vet heeft gebakken kan het "droogdeppen" met een koffiefilter. Het vet wordt geabsorbeerd, en er blijven geen stukjes papier op je gerecht achter, zoals dat bij het gebruiken van een keukenrol soms wel het geval is.

4. Stoppen met bloeden. 
Een sneetje in je vinger tijdens het koken kan stevig beginnen te bloeden, wat vervelend is als je de maaltijd nog smakelijk wilt afwerken. Hou er even een koffiefilter tegen en je bent meteen van het bloeden verlost.

5. Nagellak verwijderen. 
Het verwijderen van overbodige nagellak met watten of wattenstaafjes geeft vaak pluisjes die blijven kleven in je nagellak. Gebruik in plaats van watjes een koffiefilter. Deze geven geen pluisen en je kunt daar ook seccuur mee tewerk gaan.

6. Natuurlijk middeltje tegen wallen. 
Bevochtig een koffiefilter met water en leg deze een tijdje in de diepvries. Met de ijskoude, harde koffiefilter kun je deppen onder je ogen om wallen te doen verdwijnen.

7. Keukenpapier. 
Vette handen krijg je beter en sneller schoon met een koffiefilter dan met keukenpapier of servetten. De filter absorbeert snel en neemt vet op, waardoor je handen in no time schoon zijn.

8. Ramen zemen. 
Niet alleen voor een schone auto komen koffiefilters van pas. Gebruik een koffiefilter in plaats van een doek om je ramen na het wassen te drogen en ze komen er streepvrij vanaf.

9. Eigen gemaakte geurzakjes. 
Vaak vind je op een hotelkamer geurige zakjes met lavendel. Je kunt zelf ook geurzakjes maken met een koffiefilter. Vul een koffiefilter met bijvoorbeeld een takje tijm of een stokje kaneel en knoop het dicht. De geur kan wel maanden blijven hangen en komt makkelijk door de ademende structuur van de koffiefilter heen.

10. Smeulende restjes blussen. 
De laatste smeulende restjes van een barbeque kan je veilig uitdoven met een gebruikte en dus vochtige koffiefilter. Wrijf met de natte filter over de resterende assen en ook de rokerige geur zal verminderen.

11. Gebruik een koffiefilter als chipzakje
Deze tip kregen wij van een van onze lezers. Hij gaf aan dat hij vroeger zijn chippies in een koffiefilter kreeg en dit nu ook bij zijn dochtertje gebruikt.

11 handige tips voor gebruik van koffiefilter

Gerelateerde artikelen:

 

Bijbehorende producten:
Koffiepot Cazoo

Porselein kleur wit

€ 7,95
Bestellen
mosa flavorwhip

Slagroomspuit Mosa Flavorwhip 0,5L met kunststof kop

€ 24,95
Bestellen