Nooit meer morsen met koffie? Het kan!

Voor velen kan de dag niet beter beginnen dan met een lekkere kop koffie. Er is echter niets vervelender dan die koffie te knoeien op je schone kleding.
Toch overkomt mensen dat regelmatig. Dit gebeurt zo vaak dat er wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Ja, een echt wetenschappelijk onderzoek.

Nooit meer koffie morsenDankzij dit onderzoek kunnen we nu eindelijk een verklaring geven voor het morsen met koffie. Mensen staan er niet bij stil dat er een reden is voor het morsen met koffie en dat het niet per se klunzigheid is of het niet fatsoenlijk kunnen lopen met een kopje koffie in de hand. Het heeft namelijk alles te maken met de manier waarop je je kopje koffie vasthoudt.  

Wanneer het jou ook regelmatig overkomt om te morsen met koffie, dan is het aan te raden om je kopje anders te gaan vast houden. Uit het uitgevoerde onderzoek blijkt namelijk dat je minder gaat knoeien als je het kopje van boven vasthoudt. Dit wordt ook wel de 'claw methode' genoemd. Wil je echter helemaal geen risico lopen om koffie te morsen? Dan blijkt uit het onderzoek dat je het helemaal anders moet aanpakken. Je moet dan achteruit gaan lopen. Omdat we niet gewend zijn om achteruit te lopen, wordt onze beweging in de looprichting onregelmatig, en reageert ons lichaam sterk op de zijwaartse slingerbeweging om het evenwicht te behouden.

Beide methodes zorgen ervoor dat de koffie zachtjes rond beweegt bovenin het kopje in plaats van te klotsen en te morsen.

Wij zijn heel benieuwd hoe dit op de werkvloer van bedrijven eruit gaat zien ;)

Bron: zmonline.com

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Reinigingstabletten espressomachine 10 stuks

10 stuks reinigingstabletten voor espresso apparaat

€ 6,75
Bestellen
aeropress beschermhoes

Coffee Maker beschermhoes

€ 8,95
Bestellen