Wat is Nitro koffie?

Nitro koffie heeft zijn debuut gemaakt in Austin Cuvee Coffee in augustus 2012Nitro koffie op de tap

Nitro koffie is een zijdeachtig en gladde koude koffie vergelijkbaar met een koud biertje, alleen krijg je er geen kater van omdat er geen alcohol in zit.
Het is een echte middag verwennerij, met een gladde afwerking en een schuimkraag, net als een pint Guiness.

Nitro koffie biedt dezelfde voordelen als een gewoon kopje koffie alleen levert het meer cafeïne en minder suiker.

Wat maakt Nitro koffie zo speciaal?
Nitro koffie wordt koud gebrouwen, in een vat gegoten en daarna doordrenkt met stikstofgas. Het wordt geserveerd rechtstreeks uit de tap, net als een koud biertje, en het biedt een schuimig en sprankelend gevoel door het koolzuur en de bier-achtige schuimkraag door de stikstof.

Het grote voordeel van Nitro koffie is dat er geen suiker, melk en alcohol in zit en het ongeveer 30% meer cafeïne bevat per ons.

Is Nitro koffie gezonder dan traditionele koffie?
Nitro koffie geeft je het gevoel dat je ambachtelijke bier drinkt, maar je hebt de voordelen van koffie met nitro gebrouwd. Voor diegenen die een extra kick van cafeïne kan verwerken, kan nitro koffie een nieuwe favoriet zijn. Maar voor sommigen kan de cafeïne verhoging leiden tot ongewenste bijwerkingen.

De voor en nadelen van Nitro koffie.

De voordelen:

 • Hoog in antioxidanten
  Koffie is een top antioxidant voedsel, of in dit geval, drank, voor een kopje koffie bevat grote hoeveelheden anti-oxidanten die de toxiciteit bestrijden en het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen. Onderzoek gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry suggereert dat koffie meer vrije radicalen bestrijdt door de antioxidanten dan cacao, groene thee, zwarte thee en kruidenthee. Drinken van koffie wordt ook geassocieerd met een lager risico op hartinsufficiëntie en beroerte.  
 • Verbetert de mentale en fysieke prestaties
  Koffie verhoogt de alertheid en verbetert de mentale en fysieke prestaties.
 • Geen suiker nodig
  Nitro koffie wordt vrij van melk en suiker geserveerd, en heeft het ook niet nodig.
 • Lage zuurgraad
  Nitro koffies worden vaak gemaakt met donkere gebrande bonen, die rijker zijn en vollere body hebben eb een lagere zuurgraad.


De Nadelen:

 • Meer cafeïne
  Je hebt waarschijnlijk eerder gehoord dat het consumeren van te veel cafeïne, verslavende bijwerkingen hebben. Bij gebruik van te veel cafeïne kun je een gevoel van angst en prikkelbaarheid, concentratieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, spijsvertering problemen, hartproblemen, slapeloosheid en veranderingen in de eetlust merken. Omdat nitro koffie nog meer cafeïne dan de traditionele koffie bevat, verhoog je het risico op het ervaren van deze bijwerkingen. Niet iedereen reageert op dezelfde manier dus houdt hier rekening mee en luister naar je lichaam. De Nederlandse man gebruikt gemiddeld ca. 600mg cafeïne per dag, en de Nederlandse vrouw ca. 500mg. De meeste mensen ondervinden hiervan geen problemen. Ben je gevoeliger voor cafeïne beperk je dan tot ca. 400 mg. Cola en chocolade hierbij meegeteld.


De smaak van Nitro koffie
De smaak van de nitro koffie is afhankelijk van een aantal factoren:
- soort boon
- hoe de boon is gebrand
- temperatuur
- de zuiverheid van het water
 
De zettijd van Nitro koffie
Koude koffie wordt gebruikt als basis voor het zetten van Nitro koffie.
Het brouw proces duurt 16 uur wat lang is ten opzichte van de paar minuten die nodig zijn voor het zetten van een hete koffie.

 

Gerelateerde artikelen

Bijbehorende producten:
Witte kunststof patroonhouder voor Mosa slagroomspuiten

Uitsluitend voor 8g slagroompatronen

€ 4,35
Bestellen
Nature Decaf blend 250 gram

Natuurlijke Decaf van 100% Arabica koffiebonen

€ 5,50
Bestellen