Latte Art uit de printer

12 januari 2018

Als je geen tijd hebt om een barista of latte art cursus te volgen. Geen nood, vanaf nu is er “The Ripple Maker”. The Ripple Maker ‘print’ latte art op een cappuccino. Het is natuurlijk geen echte latte art (de prints worden namelijk gemaakt van fijngemalen koffie-extract op het schuim), maar het ziet er wel erg gaaf uit.

The Ripple Maker is geen koffiemachine. Het maakt dus geen cappuccino’s. De machine staat naast de koffiemachine, waar er na het zetten van de cappuccino een figuur, tekst of portret in de koffie geprint kan worden.

Naast de prints van The Ripple Maker zelf, kun je met de bijbehorende app ook eigen foto’s en designs uploaden.

De machine is een combinatie van 3D-technologie en een inkjetprinter. Waarbij in plaats van inkt er koffie-extract wordt gebruikt. Hij is ruim twee jaar geleden geïntroduceerd in de VS en later in Azië. Op de Horecava van 2018 is de latte-art printer, door Smit & Dorlas, geïntroduceerd in Europa en de Nederlandse markt

Het is nog wel een duur apparaat en zal de komende tijd met name in de horeca zijn intrede doen. De aanschafprijs is namelijk € 2000,= en daarnaast ben je € 1200,= per jaar aan abonnementskosten kwijt.
Daarvoor krijg je de software, alle ondersteuning en maandelijks geüpdate content. Dat zijn duizenden boodschappen, tekeningen, symbolen en dergelijke.

 

Bijbehorende producten:
Deukbeker porselein XXL

Porseleinen deukbeker maat XXL - 250 ml

€ 13,25
Bestellen