Mensen die koffie drinken leven langer.

Tenminste dat claimt een nieuw onderzoek van Harvard. Drie tot vijf kopjes koffie drinken per dag zou voorkomen dat je vroegtijdig sterft aan een aantal verschillende aandoeningen. Dat blijkt uit een studie aan de universiteit van Harvard, die verschenen is in het vakblad Circulation.

Een team wetenschappers vond een link tussen het drinken van koffie en een lager risico om vroegtijdig te overlijden. Volgens hen is koffie niet de magische sleutel tot een langer leven, maar suggereert het wel dat de impact van hartkwalen, diabetes Type II, Parkinson en zelfmoord gedachten kleiner wordt. De link tussen koffie en een lager sterfterisico was nog duidelijker bij mensen die nooit hadden gerookt. De wetenschappers concluderen dit op basis van een dertigjarig onderzoek onder ongeveer 165.000 mannen en  40.000 vrouwen, waarbij ze om de vier jaar polsten naar de koffierituelen van de deelnemers.

Volgens de onderzoekers zijn de antwoorden van de vrijwilligers niet volledig betrouwbaar, maar daar ging de studie naar eigen zeggen niet over. De onderzoekers zeggen dat de relatie die ze ontdekten verder moet worden onderzocht om te begrijpen hoe het komt dat koffie de levensverwachting verhoogt. Opvallend genoeg merkten de onderzoekers ook op dat niet alleen koffie de kans op vroegtijdig overlijden verkleint, ook andere cafeïnehoudende dranken en cafeinevrije koffie hebben hetzelfde effect. Hierdoor denken de wetenschappers dat er misschien nog andere componenten dan cafeïne op lange termijn een positief effect kunnen hebben op de levensverwachting.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Decakoffiebonen

Cafeïnevrij van 100% Arabica koffiebonen

€ 7,25
Bestellen
Happy Breakfast ontbijtset

Keramieke kom met schotel en mok

€ 6,49
Bestellen