RVS Melkkan

RVS Melkkan. Verschillende maten.

€ 9,50
Bestellen
Melkkan

Roestvrij stalen melkkan. Inhoud 30 cl.

€ 3,95
Melkkan RVS Motta

Melkkan RVS Motta Aurora

€ 19,95
Melkkan RVS Motta

Melkkan RVS Motta Europe. Verschillende maten.

€ 25,95
Melkkan Zodiac

Roestvrij stalen melkkan. Inhoud 35cl of 60 cl.

€ 8,95
Melkkannetje met fruitopdruk

Stenen melkkan met fruit opdruk

€ 2,95
Bestellen

Melkkannen

Het juiste melkkannetje voor melk opschuimen is essentieel voor de kwaliteit melkschuim.
Heb je een mooi espresso apparaat met stoompijpje en wil je mooi melkschuim maken?

Let dan bij de aanschaf van een melkkannetje op het volgende:

Waarom een RVS melkkan?

3 belangrijke redenen waarom een melkopschuimkan van RVS moet zijn:
temperatuur: RVS is een goede warmtegeleider. Daardoor voel je aan de melkkan hoe het is gesteld met de melktemperatuur. Zo voorkom je dat de melk te heet wordt
hygiëne: RVS laat zich gemakkelijk reinigen. Daardoor voorkom je ongewenste bacteriën
praktisch: de RVS melkkannen kunnen in de vaatwasser.

Om je melk goed op te schuimen heb je tijd nodig. Als je te veel tijd nodig hebt kan de melk oververhit raken. Essentieel is dat je een melkkan met een wanddikte van 1,3 mm. Dit voorkomt dat melk te snel opwarmt.

Welke inhoud heb je nodig?

Het RVS melkkannetje moet de juiste inhoud hebben

  • 1-2 cappuccino’s : melkkan met volume van 0,35 tot 0,5 liter
  • 2-3 cappuccino’s : melkkan met volume van 0,5 tot 0,70 liter
  • 3-6 cappuccino’s: melkkan met volume van 0,7 tot 1,0 liter

Deze hoeveelheden zijn een richtlijn. 
De meest populaire inhoud is 0,5 liter, hiermee maak je ca. 2 tot 3, niet al te grote cappuccino’s. Voor 1 cappuccino kun je de 0,35 cl gebruiken. Kleinere formaten raden wij af omdat bij een kleiner volume het lastig is om er goed lucht in te brengen en deze kannetjes ook sneller warm zijn.

Waarom speelt de vorm van het melkkannetje een rol?

Het RVS melkkannetje moet de juiste vorm hebben.

  • Deze moet van onderen breed en naar boven toe smaller te worden. Dit wordt ook wel een ‘conische’ vorm genoemd. De meeste hebben trouwens wel deze vorm.
  • Ook in de vorm van de schenktuit zit het nodige verschil. De ene schenktuit heeft een vrij spitse uitloop, de andere een nogal ronde uitloop. Bij de spitse uitloop krijg je smalle-, bij een ronde uitloop een dikkere straal melkschuim.
  • Maak je graag figuurtjes in je melkschuim? Dan heb je een spitse uitloop nodig.
  • Ook de handgreep dient groot genoeg te zijn voor je vingers. Je vingers moeten eigenlijk niet tegen de wand van het kannetje komen.

Verder moet ie natuurlijk lekker in de hand liggen.