Recept voor Luikse koffie

Wie weleens in Luik is geweest, zal beslist een keer genoten hebben van de Luikse koffie ofwel café Liégeois. Luikse koffie drink je koud met vanille-ijs en een borrelglaasje péket. Péket is een Luikse jenever, die je kan vergelijken met onze graanjenever.
Er bestaan van deze koffie veel varianten, mokka ijs in plaats van vanille ijs, cognac in plaats van jenever.

(voor 4 personen)

café Liégeois - Luikse koffie

Ingrediënten:
1/2 liter zeer sterke koffie
8 vanille bolletjes ijscrème
8 cl. pèkèt (jenever)
2 dl. slagroom
4 eetlepels vanillesuiker
4 koffiebonen

Bereiding:
Vermeng de warme koffie met de vanillesuiker en de jenever in een kom.
Doe het vanille ijs bij de koffie en meng het goed door.
Schenk het koffie/ijsmengsel in vier glaasjes die je voordien hebt laten afkoelen in de ijskast of de diepvries.
Klop de slagroom licht op en giet via de bolle kant van een lepel wat slagroom over de koffie.
Versieren met een koffieboon.
Serveer de koffie direct, met een rietje.

 

Bijbehorende producten:
Reinigingstabletten espressomachine 10 stuks

10 stuks reinigingstabletten voor espresso apparaat

€ 6,75
Bestellen