Koffietrends op A'dam Coffee Festival 2017

21 maart 2017

Op de vierde editie van The Amsterdam Coffee Festival (10-12 maart 2017) kon je weer een aantal koffietrends ontdekken. Van koken met koffie, Nitro koffie en specialty melk tot koffiecocktails.

Koken met koffie
In Scandinavië is koken met koffie al verder ontwikkeld dan in Nederland. Koffie is al jarenlang een gewild ingrediënt in desserts. Maar ook het gebruiken als ingrediënt in een hoofdgerecht is niet nieuw. Het is niet alleen het "best bewaarde geheime ingrediënt" van chef-koks van vandaag, maar waarschijnlijk werd het ook al gebruikt door je Oma. Je zult versteld staan van wat de toevoeging van koffie doet bij het dagelijks koken. Zie bijvoorbeeld onze recepten “Koken met koffie”. Koffie bij een gerecht serveren, in plaats van wijn, dat is waar veel chefs tegenwoordig ook steeds enthousiaster van worden.

Nitro koffie
Cold brew koffie en IJskoffie zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. IJskoffie is in vele varianten te maken. Het is een frisse drank met een natuurlijke oppepper, een ideaal alternatief voor frisdrank. Misschien komt nitro coffee wel het meest in de buurt van frisdrank. Koffie van de tap, inclusief koolzuur, met de look van een glas Guiness.

Koffiecocktails
De bartenders houden ook van koffie, maar veranderen de koffie met wat extra ingrediënten en een goede 'shake' graag in een elegante cocktail.

Specialty melk
Queens Jersey Coffee Milk70% van de koffie die buiten de deur wordt gedronken is met melk. Naast de aanbevolen Friesche Vlag Lang Lekker Volle Melk voor het maken van een cappuccino, is er ook een goede plantaardige variant van bijvoorbeeld Alpro. Er is echter een nieuwe trend: specialty melk. Melk van Jersey koeien, met een bepaald vet- en eiwitgehalte waarmee de cappuccino nog romiger, voller en lekkerder schijnt te worden. Queens of Dairy komt met dit product als eerste op de markt.

 

Bijbehorende producten:
Porlex sesamzaad kruidenmolen

Met keramische maalschijf

€ 8,99
Bestellen
Deukbeker large porselein

Porseleinen deukbeker maat L - 120 ml

€ 9,95
Bestellen