Koffie kan ontstekingsremmend werken

Is koffie nu eigenlijk wel of niet goed voor je?
Koffie is nog steeds behoorlijk controversieel, aangezien wetenschappers in het verleden zowel voor- als nadelen van de cafeïne rijke drank ontdekten.Koffie kan ontstekingsremmend werken
Voor wie nog een extra reden nodig had om een kopje naar binnen te gieten, hebben medische experts nu een nieuw voordeel van koffie aan het licht gebracht.
Uit een nieuwe studie van de Stanford universiteit, die werd gepubliceerd in het vakblad Nature Medicine, blijkt namelijk dat cafeïne ontstekingsremmend werkt.
Dat lees je goed, je dagelijkse bakje troost kan verschillende ziektes helpen tegengaan, want heel wat kwaaltjes hebben nu eenmaal te maken met ontstekingen.

Tot die conclusie kwamen de wetenschappers eigenlijk toevallig.
Ze onderzochten namelijk het bloed van zo'n 100 proefpersonen voor een andere studie, en ze merkten daarbij op dat de oudere proefpersonen met weinig last van ontstekingen allemaal stevige koffiedrinkers waren.
Gemiddeld dronken zij zo'n 5 kopjes koffie per dag.

Daarom besloten ze om het verband tussen koffie en ontstekingen verder te onderzoeken.
En terecht. 
Ze ontdekten namelijk dat cafeïne, de stof in koffiebonen, de molecule adenosine afremt, wat ontstekingen kan tegengaan.
Natuurlijk zijn niet alle ontstekingen slecht voor ons, cafeïne heeft dan ook eerder een regulerende functie.

Al nuanceert auteur en professor David Furman wel meteen dat het verband nog extra onderzocht moet worden, voor er definitieve conclusies getrokken kunnen worden. Laat dat kopje alleszins maar smaken!

Bron: hln.be

Bijbehorende producten:
Deukbeker large porselein

Porseleinen deukbeker maat L - 120 ml

€ 9,95
Bestellen
RVS thermometer voor opschuimen melk

Melk thermometer van RVS

€ 6,95
Bestellen