Koffie geneest Alzheimer

LONDEN - Het dagelijkse kopje koffie zou zo maar eens een belangrijk medicijn kunnen zijn om Alzheimer te genezen.
Britse wetenschappers hebben hiervoor krachtige bewijzen gevonden. Caffeïne zou de ziekte niet alleen voorkomen, maar ook kunnen genezen. De onderzoekers hopen dat ze binnenkort de succesvolle dierenonderzoeken ook op mensen kunnen toepassen.
Dokter Gary Arendash, leider van het onderzoek, verklaarde: ''De nieuwe resulaten tonen het bewijs aan dat caffeïne een levensvatbaar geneesmiddel zou kunnen zijn voor permanente gevallen van Alzheimer. Dat is belangrijk want caffeïne wordt door veel mensen gebruikt. Het stofje dringt gemakkelijk door tot de hersenen en het beïnvloedt vrijwel direct het ziekte-proces.''

Een belangrijk aspect van de ziekte is dat abnormale proteïnen, zogenoemde amyloids, in de hersenen terechtkomen. Na experimenten vertoonden muizen vijftig procent minder van deze proteïnen. Ze ontwikkelden een beter geheugen en ze konden dingen sneller onthouden.

Mensen met de ziekte zouden een hoeveelheid van zo'n vijfhonderd milligram per dag moeten binnenkrijgen. Dat komt neer op twee koffie, veertig kopjes thee of twintig blikjes cola, schrijft Sky News.

Bron: Telegraaf.nl

Bijbehorende producten:
Cupcakes

Iedereen houdt van cupcakes

€ 8,50
Bestellen
Porlex sesamzaad kruidenmolen

Met keramische maalschijf

€ 8,99
Bestellen