Wat verklapt koffie drinken over je persoonlijkheid

Een cappuccino, een koffie verkeerd of een zwart bakkie? Iedereen heeft wel een voorkeur als het om koffie drinken gaat. Maar wist je dat ons dagelijks kop koffie ook iets zegt over onze persoonlijkheid?

Een onderzoek onder ruim duizend koffiedrinkers heeft aangetoond dat de manier waarop iemand zijn koffie drinkt, iets verklapt over zijn persoonlijkheid. Psycholoog Ramani Durvasula bestudeerde koffieliefhebbers en keek daarbij naar de verschillende persoonlijkheden en eigenschappen van de deelnemers.

Zwarte koffie en koffie verkeerd
Uit het onderzoek van de psycholoog blijkt dat mensen met een voorliefde voor zwarte koffie rechtdoorzee zijn en houden van eenvoud. Ze blijven liever op de achtergrond, kunnen af en toe humeurig zijn en hechten veel waarde aan gewoontes. Liefhebbers van koffie verkeerd zijn een ster in het  plezieren van mensen, maar zetten zichzelf hierdoor wel snel op een tweedeplaats. Ook kunnen ze af en toe neurotische trekjes vertonen.

Cappuccino, cafeïnevrij en ijskoffie
De cappuccinodrinkers zijn op hun beurt veeleisend, obsessief en controlerend. Daarnaast zijn ze gevoelig en gezondheidsbewust. 
Koffiedrinkers die niet houden van een standaard kopje koffie, maar liever een zoete of bevroren variant drinken, worden gezien als trendsetters. Daarnaast zijn ze vaak jong van geest en vertonen ze vaak roekeloos gedrag. 
Cafeïnevrije drinkers zijn vaak obsessief, controlerend en hebben een oog voor detail. Uitstellers zijn de mensen die graag oploskoffie drinken.

Bijbehorende producten:
slagroomspuitpatronen

Slagroomspuitpatronen 8gm 24 st

€ 9,25
Bestellen
Rainforest ongebrande mexica santa rita koffiebonen

Delicate (groene) koffiebonen met een milde en iets zoete smaak.&#...

€ 13,65
€ 12,65
Bestellen