Koffie in combinatie met cacao goed voor je

Koffie en chocolade goed voor jeAls je cafeïne en cacao combineert, dan kun je je beter concentreren en ben je minder angstig. Dat blijkt uit een studie aan de Clarkson University in het Amerikaanse New York.

Een team wetenschappers vroeg een groep proefpersonen om een jaar lang chocolademelk, chocolademelk met koffie, cacao zonder cafeïne of een placebo zonder chocolade of koffie te drinken. Ze mochten met volle teugen van de drankjes genieten, maar ze werden ook gevraagd om na het drinken enkele testen te doen die hun cognitieve vaardigheden en gemoedstoestand in kaart brachten. Zo moesten ze eenvoudige rekenoefeningen oplossen en aangeven wanneer er een ‘X’ of een ‘A’ op een scherm verscheen.

En wat bleek? De mensen die koffie met cacao dronken, konden zich beter concentreren en scoorden beter. De onderzoekers waren verrast door de resultaten.“Cacao verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor de aandacht verhoogt. Cafeïne alleen kan angst aanwakkeren. Dankzij dit project hebben we ontdekt dat cacao een angstremmend effect heeft. Dat is een goede reden om een mokka latte te drinken”, zegt hoofdonderzoeker Ali Boolani.

“De resultaten van de tests zijn zeker veelbelovend en tonen aan dat cacao en cafeïne goede keuzes zijn voor studenten en iedereen die behoefte heeft om de concentratie te verbeteren”, zegt de vorser die in verder onderzoek nog het verschil tussen natuurlijke en synthetische cafeïne willen onderzoeken.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
reinigingstabletten

10 stuks - Awimac 2000 Cafe Clean reinigingstabletten

€ 6,75
Bestellen
Rainforest ongebrande mexica santa rita koffiebonen

Delicate (groene) koffiebonen met een milde en iets zoete smaak.&#...

€ 13,65
€ 12,65
Bestellen