Chocoladecake met koffie maken

Gerecht voor 6 personen

Bereidingstijd: 60 minuten

Koffie ChocoladecakeIngrediënten:
3 eieren
175 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels cacao poeder
2 eetlepels oploskoffie
1 dl melk
75 gram zachte boter
175 gram bloem
3 eetlepels maizena
1.5 theelepel bakpoeder
paneermeel

Benodigdheden:
1 bakvorm
Oven

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in met wat boter en bestrooi deze met een weinig paneermeel.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa.
Meng de cacaopoeder met de oploskoffie en de melk. Voeg de boter toe en breng al roerend aan de kook.
Roer de hete vloeistof geleidelijk door de eiermassa.
Zeef de bloem, maizena en bakpoeder over de eiermassa en roer door.
Giet het beslag in de bakvorm en zet gedurende 55 minuten in de voorverwarmde oven van 175 graden.

Haal de cake uit de bakvorm en laat op een rooster afkoelen.

 

Koffiebonen online kopen

Bijbehorende producten:
Product 1

Espressopot Bialetti Venus voor 4 kopjes espresso

€ 33,50
Bestellen
Deukbeker large porselein

Porseleinen deukbeker maat L - 120 ml

€ 9,95
Bestellen