Koffie capsules worden een plaag

Koffie capsulesDe Duitse stad Hamburg verbiedt het gebruik van koffie capsules in overheidsgebouwen

Koffie uit capsules is handig en sommige mensen vinden het zelfs lekker, maar het heeft een groot nadeel: je maakt de afvalberg alleen maar groter. De Duitse stad Hamburg verbiedt daarom in overheidsgebouwen het zetten koffie die komt uit cupjes waar 6 gram koffie wordt vergezeld van 3 gram verpakking. En niet zomaar verpakking. Het is een mix van plastic, aluminium, koffiedrek en andere materialen, waar met scheiding niet zoveel mee valt te beginnen.

De verantwoordelijke Hamburgse wethouder Jan Dube zegt hierover: “Het is een signaal, dat we willen stellen. We vinden niet dat de belastingbetaler hiervoor moet betalen.”

Koffiecups zijn goed voor één derde van de koffiemarkt in West-Europa, schrijft de BBC in een stuk over de afvalberg die ze met zich meebrengen. BBC sprak onder meer met Doug Leblanc, een Canadese koffieshopeigenaar en één van de mensen achter de 'Kill the K-cup'- beweging, die vorig jaar een filmpje uitbracht waarin een stad werd aangevallen door lege koffiecapsules. "We doen ons best om onze uitstoot te verminderen en we gaan er op vooruit, maar op sommige vlakken gaan we ook twintig of dertig jaar terug in de tijd", meent hij. "Er zijn andere manieren om koffie te maken die minder impact hebben op het milieu".

 

Ook interessant?

Bijbehorende producten:
Druppel fles

Druppel fles voor chocolade 110ml

€ 2,25
Bestellen
Decakoffiebonen

Cafeïnevrij van 100% Arabica koffiebonen

€ 7,25
Bestellen