Hoe kan ik koffiebonen het beste bewaren?

De lekkerste koffie krijgt je als je steeds kleine hoeveelheden groene koffiebonen koopt, 
deze zelf brandt en ze vervolgens maalt vlak voordat je koffie wil zetten.

De meeste mensen kopen gebrande koffiebonen, in grotere hoeveelheden dan nodig is voor een paar dagen.

Op de verpakking van de koffiebonen staat vermeld tot wanneer je de koffiebonen kunt bewaren zolang de zak nog niet open is geweest.

Bewaar koffiebonen in een luchtdichte schone bus
Blik voor het bewaren van koffiebonenHoud koffiebonen uit de buurt van ander sterk geurende of sterk smakende producten. Bewaar ze daarom in een luchtdichte, schone bus en gebruik deze uitsluitend voor koffie. Een voorbeeld van een goed blik is dit beugelblik

Bewaar koffiebonen in de vriezer
Als je koffiebonen wat langer wilt bewaren, kun je ze beter in de vriezer opbergen in een luchtdichte plastic zak. Gebrande koffiebonen die langer dan een week worden opgeslagen, horen beslist in een vriezer thuis. Laat de koffiebonen niet ontdooien voor gebruik, je kunt ze direct malen. Plaats de koffiebonen die je uit de vriezer hebt gehaald niet terug, er ontstaat dan condens die het aroma en de smaak van de koffie bederft.

Tips voor bewaren van koffiebonen!!

  • Houd koffiebonen uit de buurt van ander sterk geurende of sterk smakende producten.
  • Bewaar koffiebonen in een luchtdichte, schone bus en gebruik deze uitsluitend voor koffie.
  • Verdeel de koffiebonen in kleine hoeveelheden voordat je deze in de vriezer zet.

Speciaal voor mensen die opzoek zijn naar hoe ze koffiebonen het beste kunnen bewaren hebben wij het koffiebonen bewaarpakket samengesteld. U kunt dit speciale pakket bestellen op de pagina Koffiebonen bewaarpakket.

Wat zijn de grootste vijanden van koffiebonen?

Water voornaamste vijand voor koffiebonen

Wil je een open gemaakte zak koffiebonen een tijdje bewaren bedenk dan dat de voornaamste vijand water is. De vluchtige olien zijn in water oplosbaar waardoor de smaak in het kopje terecht komt. Vochtige omstandigheden tasten de olien aan.
Bewaar koffiebonen daarom niet in de koelkast, omdat na opening het vocht zal condenseren op de binnen kant van de koffiebus.

Zuurstof ook bedreiging voor koffiebonen
De andere bedreiging voor koffiebonen is zuurstof, die oxidatie van de vluchtige smaken veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om de koffiebonen pas vlak voor het koffie zetten te malen. Als koffiebonen gemalen zijn, dan wordt meer van het oppervlak blootgesteld aan lucht, wat als gevolg heeft dat de oli?n vervliegen en de smaak verdwijnt.


Gerelateerde artikelen:

Bijbehorende producten:
Citroen thee geurkaars

Thee geurkaars in beker met deksel

€ 5,03
Bestellen