Jamaican Blue Mountain Koffie

Zeer aangenaam door volle smaak, fruitige rinsheid en balans.

€ 19,95
Bestellen

Jamaican Blue Mountain

Onze Jamaican Blue Mountain koffieboon is van 100% Arabica koffiebonen en ongetwijfeld een van de beste soorten koffie die u kunt krijgen.

De Blue-Mountain regio is een klein gebied van ongeveer 6000 hectare. Het is onmogelijk dat alle koffie die de naam “Blue Mountain” draagt daar ook werkelijk vandaan komt. Nog eens 12.000 hectare is in gebruik voor twee andere soorten koffie namelijk de High Mountain Supreme en Prima Washed Jamaican. Echte Blue Mountain koffie is een van de hoogst verbouwde koffie ter wereld en het klimaat, de grond en de ligging vormen de ideale omgeving. De bergketen van Jamaica eindigt in het oosten van het eiland in de Blue Mountains, die tot een hoogte van 2100 meter reiken. Het klimaat is koel en nevelig, met regelmatige regenval en de grond watert goed af. Er wordt terrascultuur toegepast en gemengde gewassen verbouwd. De koffie groeit naast bananen en avocado’s.

Blue Mountain wordt verbouwd op kleine plantages zoals Wallenford Estate, de Silver Hill Estate en de Atlanta Estate. Zelfs de grootste koffieplantages in dit gebied zijn klein vergeleken met koffieplantages in andere landen. Hierdoor is het moeilijk om de productie efficiënt te maken. De koffieproductie heeft te lijden door hoger wordende loonkosten en van het feit dat de onregelmatige grond de bewerking van de grond bemoeilijkt. Verder komen er orkanen voor. Blue Mountain wordt getransporteerd in houten vaten die 30 of 70 kg bevatten.

Lees meer over de achtergrond van Jamaican Blue Mountain

Smaakprofiel
De volle smaak, de balans en de fruitige rinsheid zijn meer dan aangenaam.
Het aroma is intens en krachtig, maar bovenal blijft de smaak lang hangen; hij lijkt zich op het gehemelte nog te ontvouwen.