Hoe drink je in Italie koffie?

Italiaanse koffieEen Italiaanse barista herkent een buitenlander direct omdat deze vaak een verkeerde koffie besteld op het verkeerde moment. Er bestaan in Italië namelijk koffie regels die door de Italianen met respect en grote nauwkeurigheid worden nageleefd. Wil je dus niet direct herkend worden als toerist, zorg er dan voor dat je onderstaande regels naleeft.

Wanneer cappuccino of lattes drinken?

Cappuccino's, lattes, en alle andere koffies op basis van melk worden door ons gedurende de hele dag gedronken. De Italiaanse cappuccino of latte regel is echter strikt: die drink je alleen tijdens het ontbijt. Het wordt door de Italianen gezien als een ontbijtdrankje.

Hoe bestel je een espresso?

Als je zin hebt in een espresso dan bestel je een caffè (met de klemtoon op de è). Het gebruiken van het woordje espresso zal een frons van de barista opleveren. Espresso is in Italië namelijk het woord voor het apparaat waar koffie mee wordt gezet.
Een caffè kun je in Italië wel gewoon de hele dag drinken.

Hoe drink je een caffè ?

Een caffè wordt in Italië zo geserveerd dat je hem meteen kunt drinken. Hij is dus niet warm, blazen is niet nodig.
Italianen nippen niet van hun koffie en drinken de koffie staand. Koffie wordt gezien als een oppepper om je van nieuwe energie te voorzien. Een koffie slaat men het liefst in een keer achterover. Twee of drie slokken mag nog net.

Wanneer je caffè betalen?

In een Italiaanse bar betaal je de koffie pas achteraf. Op drukke openbare gelegenheden zoals stations en vliegvelden is het precies andersom. Daar moet je vooraf betalen en krijg je een bonnetje mee, waarmee je bij de toonbank je koffie kan halen.

 

Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
Cappuccino tas en schotel keramiek, Time for Coffee

Licht grijs met opdruk Time for Coffee

€ 3,25
Bestellen
Deukbeker large porselein

Porseleinen deukbeker maat L - 120 ml

€ 9,95
Bestellen