Snelfilter koffie zetten

Snelfilter is een populaire methode om koffie te zetten. Bij snelfilter maak je gebruik van een papieren koffiefilter. Het verwarmde water sijpelt door de snelfiltergemalen koffie en wordt opgevangen in een verwarmde glazen kan. Met dit ogenschijnlijk eenvoudige apparaat kun je overheerlijke koffie zetten. Gebruik wel vers water en goede koffiebonen. Het koffiedik is makkelijk te verwijderen waardoor het apparaat makkelijk schoon te maken is.

Benodigdheden:

Het gebruik:

  • Vul het reservoir van het apparaat met vers, koud water. Gebruik nooit de koffiepot om water in het reservoir te gieten. Dit zorgt er voor dat olie en andere viezigheid van de pot in het reservoir terechtkomt, waardoor op den duur  de koffie een vieze smaak krijgt. Gebruik daarom een kan die alleen gebruikt wordt voor water.
  • Spoel het papieren filter goed af en plaats het in de koffiefilterhouder.
  • Voeg gemalen koffie toe (ca. 60 gram koffie per liter water). Schud de koffiefilter zachtjes om de koffie gelijkmatig te verdelen.
  • Zet de koffiefilterhouder terug in het apparaat en zet het apparaat aan. Serveer de koffie zodra deze is gezet.

Zettijd:
De zettijd bedraagt 4 - 5 minuten. Wanneer je te veel koffie hebt gezet, bewaar het restant dan in een voorverwarmde thermoskan

Schoonmaken:

  • Gebruik, indien mogelijk, gefilterd water. Hiermee beperk je kalksteen en houd je het verwarmingselement en de waterleiding schoon.
  • Ontkalk het apparaat regelmatig. Dit kan gemakkelijk met schoonmaakazijn

 

Gerelateerde artikelen:

 

Bijbehorende producten:
Deukbeker porselein XXL

Porseleinen deukbeker maat XXL - 250 ml

€ 13,25
Bestellen
Kerstmok met hert en sterren blauw

Creme met Hert opdruk en sterren

€ 3,25
Bestellen