Koffiezetapparaat reinigen

Een filter koffiezetapparaat is het meest gebruikte koffieapparaat. En, ook volgens vele barista's, nog steeds een van de beste manieren om lekkere koffie te zetten. Het apparaat moet wel regelmatig schoongemaakt worden om er voor te zorgen dat deze niet gaat verstoppen door kalkaanslag en om resten koffie oliën die ranzig geworden zijn te verwijderen. De temperatuur van water is bij het zetten van koffie erg belangrijk. Wanneer het
warmte-element in het koffiezetapparaat niet meer goed zijn warmte kan afgeven door kalkaanslag zal de koffie minder goed gaan smaken.

Hoe vaak moet een koffiezetapparaat schoongemaak worden?
Bij normaal gebruik is het aan te bevelen het koffieapparaat een keer per maand te reinigen. Het is vrij eenvoudig om een koffiezetapparaat schoon te maken. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop te doen met schoonmaakazijn.

Het Schoonmaken:

  • Maak de filterhouder leeg en spoel deze eerst om met water zodat er geen koffieresten meer inzitten.
  • Doe 1/3 schoonmaakazijn in de koffiepot en voeg daar 2/3 water bij. 
  • Giet het azijnmengsel in het waterreservoir van het apparaat en spoel de koffiepot om met schoon water.
  • Plaats de lege koffiepot in het koffiezetapparaat en zet deze aan. Het azijnmengsel zal nu door het koffiezetapparaat heengaan en de leidingen in het apparaat reinigen. 
  • Als het waterreservoir leeg is, giet dan de koffiepot leeg en spoel deze weer om. 
  • Giet schoon water in het waterreservoir en zet de koffiepot weer terug in het apparaat. De leidingen van het koffiezetapparaat worden nu nagespoeld met schoon water. Herhaal deze  stap nog twee keer en proef bij de laatste keer of het water niet meer naar azijn smaakt. Is dit wel het geval herhaal het naspoelen dan net zo vaak totdat het water niet meer naar azijn smaakt.


Gerelateerde artikelen:

 

 

Bijbehorende producten:
aeropress beschermhoes

Coffee Maker beschermhoes

€ 8,95
Bestellen
Extra koffiebonen

Koffiebonen met extra Kenya/Arabica AA.

€ 6,99
€ 5,99
Bestellen