Cold Brew koffie zetten

Cold Brew koffie is hip aan het worden. Het is een andere manier van koude koffie zetten dan je gebruikt bij het zetten van gewone IJskoffie. Het grootste verschil is dat IJskoffie warme koffie is die daarna is gekoeld. Cold Brew koffie is daarentegen gezet met koud water. Cold Brew koffie maken
Cold Brew koffie heeft ook een andere smaak dan IJskoffie. Het is zachter van smaak, zoeter en nauweliks bitter.

Waar Cold Brew koffie echt vandaan komt is een totaal raadsel. De Simpsons geloven dat het een oude Peruaanse methode is. Een andere theorie gaat terug naar Java. Daar stopt het spoor echter.

Cold Brew coffee is een manier van koffie zetten waarin gemalen koffie vermengd wordt met koud water wat vervolgens in een afgesloten bak of pot 12-24 uur in de koelkast moet blijven staan. Koud water heeft namelijk meer tijd nodig om de smaakstoffen uit de gemalen koffie te halen dan warm water. Vervolgens wordt het water-koffiemengsel gefilterd. Vaak wordt hiervoor een French Press gebruikt om de koffie gemakkelijk te filteren.

 

 

Bijbehorende producten:
RVS Melkkan

RVS Melkkan. Verschillende maten.

€ 9,50
Bestellen
Witte kunststof patroonhouder voor Mosa slagroomspuiten

Uitsluitend voor 8g slagroompatronen

€ 4,35
Bestellen