Cappuccino recept

Recept voor het maken van een echte Italiaanse klassieker, de cappuccino. Wist je dat Italianen het not done vinden als buitenlanders cappuccino drinken tijdens of na het diner. Cappuccino is volgens Italianen een echte ochtendkoffie.

Het bestaat uit 1/3 espresso, 1/3 warme melk en 1/3 melkschuim als bekroning.
De cappuccino wordt eventueel bestrooid met een klein beetje cacaopoeder.

 

Cappuccino maken

Ingrediënten:
1dl melk
Koffiebonen
Cacaopoeder
Suiker (naar smaak)
Cappuccinokopje (ongeveer 140 ml)



Bereiding:
Zet een normale espresso
Verwarm het melkschuim/de melk:

  • maak de melk eerst luchtig door deze op te warmen. 
  • wanneer vervolgens meer lucht wordt toegevoegd, ontstaat er melkschuim.

Schenk het melkschuim op de espresso. Een echte barista kan hierbij hele mooie figuurtjes maken.

Gerelateerde artikelen:

Melk opschuimen met een stoompijpje

Bijbehorende producten:
RVS thermometer voor opschuimen melk

Melk thermometer van RVS

€ 6,95
Bestellen
Decakoffiebonen

Cafeïnevrij van 100% Arabica koffiebonen

€ 7,25
Bestellen