Caffe Latte (koffie verkeerd) recept

Een Caffe Latte is de Italiaanse variant van onze koffie verkeerd.
Een goede Caffe Latte heeft altijd een espresso als basis.
Op de espresso wordt warme melk geschonken.
Het resultaat wordt bekroond met een klein toefje melkschuim.
Een Caffe Latte wordt geserveerd in een hoog glas dat groter is dan het cappuccinokopje.

Caffe Latte recept - Koffie verkeerd

Ingrediënten:

  • Melk (ca. 300 ml)
  • Arabica/Robusta espresso melange.

Bereiding:

  • Maak 2 espresso’s (60 ml).
  • Stoom de melk.
  • Leng de espresso aan met 275 ml gestoomde melk en een dun laagje melkschuim van 15 ml.
  • Eventueel suiker naar smaak toevoegen.

 

Geschiedenis koffie verkeerd

In Nederland gebruiken we voor koffie verkeerd ook wel de naam Caffe Latte. Dit komt waarschijnlijk omdat koffie verkeerd in Frankrijk, in de 17e eeuw, is geïntroduceerd onder de naam Caffe Latte. In 1685 bedacht dokter Monin, arts in Grenoble, zijn koffie niet langer met suiker of honing aan te willen lengen, maar hiervoor in de plaats melk te gebruiken. Koffie was in die tijd vaak erg bitter en door toevoeging van melk werd de koffie minder bitter.  De koffie was hierdoor ook veel beter te verdragen door de maag. Veel van zijn patiënten hadden er baat bij!


Ook interessant?

 

Bijbehorende producten:
aeropress micro filter

AeroPress® Micro filters voor je AeroPress® Coffee Maker

€ 7,25
Bestellen
Deukbeker large porselein

Porseleinen deukbeker maat L - 120 ml

€ 9,95
Bestellen